Hoppa till innehåll

Marintekniker 2024

Teknik, tillverkning, drift och underhåll

Bunden - heltid, 200 poäng

Yrkesrollen marin servicetekniker går ut på att serva båtmotorer. I takt med att allt fler skaffar båtar har också behovet av service ökat. Behovet är så stort att det saknas omkring 1500 marintekniker i Sverige. Arbetsmarknaden behöver därför mer tekniskt kunnig personal, främst fler mekaniker.
 
Som marin servicetekniker är du ute mycket på fältet och får arbeta praktiskt i ett rörligt och omväxlande yrke. Du är en problemlösare med mycket eget ansvar och har många kundkontakter. Om dagarna installerar, moderniserar och reparerar du båtmotorer och båtarnas maskiner. På utbildningen får du lära dig att arbeta med tekniska produkter, datorer och med el och mekanik. Du lär dig om säkerhet och miljö, men också om kvalitet och kundvård.

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Ämnes-/kursplan

MARIN24

Anmälningskod

MARIN24

Skolform

Yrkeshögskoleutbildning

Extern länk

Läs mer på xenter.se (Länk till extern sida.)

1 Start

  1. Kursstart 4746535

    Startdatum
    Ansökan stänger
    Utbildninglängd
    Slutdatum
    Antagningsbesked

    Beskrivning

    Yrkesrollen marin servicetekniker går ut på att serva båtmotorer. I takt med att allt fler skaffar båtar har också behovet av service ökat. Behovet är så stort att det saknas omkring 1500 marintekniker i Sverige. Arbetsmarknaden behöver därför mer tekniskt kunnig personal, främst fler mekaniker.